Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@08:05:41 GMT

آملی ها با « تخم مرغ رنگی» به پیشواز بهار رفتند

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۹۷۲۰

آملی ها با « تخم مرغ رنگی» به پیشواز بهار رفتند

به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره تخم مرغ رنگی از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از دانش آموزان مقطع راهنمایی، هنرستان و هنرمندان مطرح آملی به همراه خانواده‌های آنان در مجموعه فرهنگی سرای مهر شهرداری آمل برگزار شد.

هاشم جمشید پناه رئیس سازمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل در گفتگو با خبرنگار مهر هدف از برپایی این جشنواره را حفظ و احیای سنت‌های نیک بومی و ایجاد شور و نشاط در میان شهروندان اعلام کرد و افزود: این جشنواره برای نخستین سال از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل در آستانه نوروز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: شرکت کنندگان در این جشنواره با بهره گیری از ایده‌های خلاقانه در قالب نگاه به فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی شهر، نوآوری و نگاه هنرمندانه خود را با تخم مرغ آرایی به نمایش گذاشتند.

رئیس سازمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری آمل ادامه داد: در این جشنواره در بخش رنگ آمیزی تخم مرغ نوجوانان و جوانان و افراد بزرگسال در بخش‌های جداگانه به یاد روزهای نه چندان دور آمل با شور و حرارت خاصی هنرنمایی کردند.

جمشیدپناه با اشاره به اینکه جشنواره تخم مرغ رنگی در دو بخش دانش آموزی و خانواده و بخش حرفه‌ای بر روی تخم مرغ‌های حدود ۱۸۰ سانتی متری با حضور هنرمندان مطرح شهری برگزار شد، گفت: تخم مرغ‌های بزرگ رنگ شده که تعداد آنها بیش از ۱۰ عدد هست، پس از نقاشی با موضوعات نوروز برای زیبا آرایی شهری در آستانه بهار طبیعت در میدان‌ها و ورودی شهر آمل نصب خواهد شد.

رنگ آمیزی تخم مرغ و هدیه کردن آن و نیز تخم مرغ بازی در تعطیلات نوروزی از آئین‌ها و سرگرمی هائی بود که در تمامی مناطق مازندران در سال هائی نه چندان دور متداول بود.

اگر چه سنت رنگ کردن تخم مرغ و گذاشتن آن بر سر سفره هفت سین هنوز در میان برخی از خانواده‌ها کم و بیش دیده می‌شود ولی رد پای آئین تخم مرغ بازی خیلی وقت است که گم شده است.

سنت تخم مرغ بازی در گذشته به حدی جدی بود که جوانان ساکن در محلات مختلف علاوه بر اجرای این سرگرمی در محله و روستای خود، با جوانان دیگر محلات هم در قالب مسابقه اجرا می‌کردند.

برنده این مسابقه کسی بود که محکم‌ترین تخم مرغ را برای جنگیدن با رقیبان انتخاب می‌کرد و به همین یکی از سرگرمی‌ها و مشغله‌های جوانان و نوجوانان در روزهای پیش از نوروز انتخاب تخم مرغ مناسب و پختن و رنگ آمیزی آن بود تا بتوانند در مسابقات سربلند بیرون بیایند.

جایزه این مسابقه، تصاحب تخم مرغ‌هایی است که هنگام مسابقه و برخورد و کوبیدن تخم مرغ‌ها به هم شکسته می‌شد. بعضی مواقع مسابقه دهندگان جوایز دیگری مانند دادن ضیافت و یا خرید کادو و یا بخشش بدهی قبلی را هم پیشنهاد می‌کردند.

این مسابقه به صورت دو نفره و حذفی برگزار می‌شود و فردی که تخم مرغش به خاطر محکمی در یک محله به مرحله نهایی می‌رسد، برای مسابقه به همراه جوانان محل خود به محلات دیگر می‌روند و حریف می‌طلبند.

وقتی دو نفر برای تخم مرغ جنگی مقابل هم قرار می‌گیرند، یک نفر باید تخم مرغ را درون دستش قرار داده و محکم بگیرد به گونه‌ای که تنها یک سر تخم مرغ قابل رؤیت باشد و نفر مقابل با تخم مرغش محکم بر آن می کوبد. هر تخم مرغی که بشکند به معنای باخت صاحب تخم مرغ است.

در گذشته‌های نه چندان دور برخی از جوانان در طول ایام نوروز با شرکت در مسابقات تخم مرغ جنگی، ده‌ها عدد تخم مرغ کاسب می‌شدند.

کد خبر 4565253

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرداری آمل نوروز جشنواره آیینی و سنتی گام دوم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۹۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است

سیدمحمد هاشمی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام جشنواره‌های فرهنگی هنری رضوی را سبب توسعه و تعمیق آن در نقاط مختلف دانست و تصریح کرد: امسال برای نخستین‌بار جشنواره ملی روستایی و عشایری، در روستای کردر رضوی میناب هرمزگان آغاز به کار کرد و بخش دیگر از این جشنواره در روستای سرکره دشتستان استان بوشهر اجرا شد.

وی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی در سال بعد جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود که این شعاع ایمانی و حبی به امام رضا (ع) در همه مراکز مختلف روستایی کشور خود را نشان دهد.

هاشمی با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: این جشنواره مبارک و نورانی بیست و یکمین دوره خودش را طی می‌کند در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود و اختتامیه این جشنواره در میلاد امام رضا (ع) در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امسال این جشنواره نه تنها به‌صورت معمول خودش برگزار شد بلکه هم از جهت مردمی بودن و توسعه کار و هم از جهت عمق فنی و کارشناسی الحمدلله بسیار رشد کرده بود.

هاشمی با اشاره به ایجاد جوانه‌های دیگر این جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره فرهنگی هنری رضوی جوانه‌های دیگر زده که جشنواره فیلم دینی رضوان از آن جمله است و اختتامیه این جشنواره آبان ماه امسال برگزار می‌شود.

وی با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام که امسال بیست و یکمین آن برگزار شده است گفت: از خدمات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و دیگر دست‌اندرکاران اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر قدردانی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • فصل نشا با چاشنی فوتشال در مازندران
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • معرفی قابلیت‌های گردشگری گیلان در جشنواره بهار نارنج
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • برگزاری جشنواره ملی منتظران در شهرستان قصرقند
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • تقدیر از عکاس خوزستانی‌ در مسابقه عکس روز سنندج